Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

16 januari 2024 | Bron: Politie.nl

Hennepkwekerij ontdekt in Almere dankzij anonieme tips

De politie heeft op 16 januari een hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand aan de Musicalstraat in Almere. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij meerdere anonieme tips.

De politie startte een onderzoek naar het desbetreffende pand. Daar werd een hennepkwekerij met bijna 400 planten aangetroffen. Alles is in beslag genomen door de politie. Er is nog niemand aangehouden in de zaak, maar de politie sluit niet uit dat dat nog gaat gebeuren.

12 mei 2023
Bron: Omroep Flevoland

Schuur in Almere vol met illegale medicijnen: 14 maanden celstraf

De Rechtbank Midden-Nederland heeft een man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het bezitten en verhandelen van illegale zware pijnstillers zoals fentanyl en morfine. Ook werd er bijna 600 liter oxycodon aangetroffen in z’n schuur in Almere. Dit is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie.De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. Bij de woning in Almere vroegen de agenten of zij in het schuurtje mochten kijken, maar dat werd geweigerd, waarna de politie bleef posten bij zijn huis. Vervolgens kwamen twee auto’s langsrijden met bestuurders die bekend waren bij Justitie. Hierop besloten de agenten de schuur binnen te gaan. Deze stond volledig vol met dozen met illegale medicijnen. Naast de honderden liters oxycodon werden er ook meer dan 3.300 pillen concerta gevonden, een medicijn dat wordt gebruikt bij ADHD. Ook lagen er 137 pillen fentanyl en ruim 500 ampullen morfine, beide zware pijnstillers. Daarnaast waren er nog kalmerende middelen opgeslagen, zoals 1.020 pillen lorazepam en 912 pillen waar Xanax op stond, wat na onderzoek een verboden stof bevatte. Tot slot werd ook cocaïne en hennep aangetroffen in de schuur. Alles werd in beslag genomen en de verdachten werd hierop aangehouden. 

Ga naar
04 mei 2023
Bron: Almere stad Haven

Politie ontmantelt hennepkwekerij in woning Almere

Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie een onderzoek gestart naar een woning in de Meenten in Almere Haven. Daar troffen zij een hennepkwekerij aan met daarin meer dan 300 hennepplanten. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. De kwekerij is ontmanteld en de politie sluit aanhoudingen niet uit. 

Ga naar
24 februari 2023
Bron: Wijkagent Almere Haven

Vuurwapen en patronen in beslag genomen in Almere Haven

Op woensdag 22 februari heeft de politie een onderzoek ingesteld naar een woning in Almere Haven mede naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem. Tijdens dit onderzoek werd een vuurwapen en patronen in de woning aangetroffen. Twee personen zijn aangehouden.  

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies