Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

22 maart 2024 | Bron: Politie Basisteam Leeuwarden (X)

Drie aanhoudingen in Leeuwarden na M.-tips

Naar aanleiding van M.-tips heeft het Criminele Interventie Groep van het basisteam Leeuwarden op 21 maart drie aanhouding verricht. De aanhoudingen komen voort uit een onderzoek naar handel in verdovende middelen. Op het Stationsplein werden twee 23-jarige mannen uit Waadhoeke aangehouden, nadat was gezien dat zij vermoedelijk in harddrugs handelde. Na een fouillering werden er diverse wikkels en een grote bol, vermoedelijk, cocaïne in beslag genomen.

Later op dezelfde avond werd op de Antillenweg een 19-jarige lachgashandelaar op heterdaad betrapt en aangehouden. Ook hij is afkomstig uit de gemeente Waadhoeke. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De gemeente Leeuwarden wordt geïnformeerd om de mannen onder bestuurlijke last een dwangsom op te leggen.

19 maart 2024
Bron: Rondomvandaag.nl

Burgemeester Leeuwarden sluit loods vanwege softdrugs

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 19 maart een loods aan de Aldebaranweg op bedrijventerrein De Hemrik in Leeuwarden voor drie maanden gesloten. De politie trof daar een handelshoeveelheid softdrugs van 800 gram hennep aan. Op 17 januari ontving de politie een melding van een ruzie aan de Castorweg in Leeuwarden. Een van de betrokkenen was de huurder van de loods aan de Aldebaranweg. Onder zijn autostoel trof de politie een vuurwapen aan. Kort daarvoor ontving de politie via Meld Misdaad Anoniem een melding over illegale praktijken in de loods van de huurder. Daar werd softdrugs aangetroffen door de agenten.

Ga naar
01 maart 2024
Bron: rondomvandaag.nl

Burgemeester Leeuwarden sluit twee woningen na aantreffen hennepkwekerijen

Burgemeester Buma van de gemeente Leeuwarden heeft op 29 februari twee panden voor de duur van drie maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Het gaat hierbij om een woning aan de Telemannstraat en een woning aan het Zenegroen in Leeuwarden. In januari werden dankzij anonieme tips bij beide woningen een hennepkwekerij ontdekt.Op 9 januari werd de hennepkwekerij in een woning aan het Zenegroen ontdekt. In de kwekerij stonden 207 gerooide hennepplanten. In de woning werd ook nog 235 gram aan hennep aangetroffen. Daarnaast werd de stroom illegaal afgetapt.Op 18 januari trof de politie, wederom na een anonieme melding, een hennepkwekerij aan in een woning aan de Telemannstraat. In deze woning werden 650 hennepplanten gevonden. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt.

Ga naar
27 februari 2024
Bron: Rondomvandaag.nl

Anonieme tip leidt naar hennepkwekerij in bedrijfspand Leeuwarden

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 27 februari twee bedrijfspanden aan het Zuidvliet gesloten voor drie maanden wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. Mede dankzij een anonieme tip kwamen de locaties in beeld. Bij het binnentreden van het pand, trof de politie een interne doorgang naar de loods die aan de achterzijde is gelegen. Daar werd een grote hennepkwekerij ontdekt met ruim 500 hennepplanten. De bedrijfspanden aan de voorzijde werden gebruikt als een opslaglocatie ten behoeve van de kwekerij. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies