Internationaal

Meld Misdaad Anoniem is lid van de internationale koepelorganisatie Crime Stoppers International (CSI). Meer dan twintig landen waaronder Canada, Zuid-Afrika en Australië en landen in het Caribisch gebied zijn aangesloten bij CSI. De missie van CSI is het mobiliseren van de wereld om anoniem informatie te geven over criminaliteit. Bij elkaar heeft zo’n 7,5% van de wereldbevolking toegang tot het anoniem melden.

Om ernstige internationale criminaliteit aan te pakken werkt CSI samen met internationale partners, zoals INTERPOL, de UN Office on Drugs and Crime (UNODC), de Federal Bureau of Investigations (FBI) en de International Police Training Institute (IPTI). Door deze bundeling van krachten is een wereldwijd net gespannen om voortvluchtige criminelen te vangen en internationale delicten aan te pakken.

Anoniem melden werkt wereldwijd
Crime Stoppers werd in 1976 opgericht in de Verenigde Staten. Sinds de oprichting zijn er wereldwijd ruim 950.000 verdachten aangehouden dankzij anonieme tips. Uit cijfers van Crime Stoppers Internationaal blijkt dat er zelfs elk kwartier een misdaad wordt opgelost mede dankzij anonieme tips. Dagelijks wordt er voor meer dan een ton euro aan gestolen goederen teruggevonden en voor meer dan vier ton euro aan drugs opgespoord. Meld Misdaad Anoniem is sinds 2002 aangesloten bij CSI.