Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Persbericht - 02 januari 2024

Bijna 450 tips over opslag en handel illegaal vuurwerk

Afgelopen jaar ontving Meld Misdaad Anoniem (M.) 445 meldingen over illegale handel en opslag van zwaar en gevaarlijk vuurwerk. Dat is fors meer dan het afgelopen jaar. Duizenden kilo's illegaal vuurwerk werden van straat gehaald mede dankzij deze tips. Vaak ging het om zeer explosief vuurwerk als cobra's, lawinepijlen en mortierbommen.

Zo leidde een M.-tip de politie op 23 november naar een opslag van 1.000 kilo illegaal vuurwerk in Maastricht. De bewoner is vervolgens aangehouden. Verder kwam de politie dankzij anonieme tips grote partijen (illegaal) vuurwerk op het spoor in een loods in Terneuzen (250 kilo), in een woning in Bodegraven (200 kilo) en in een woning in Linschoten (130 kilo). Ook werd een vuurwerknetwerk opgerold in Drachten dat zich bezighield met de handel van illegaal vuurwerk.

PrivacyKlachtenCookies