Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

28 september 2017 | Bron: Kinderopvangtotaal

Kinderopvangdirecteur veroordeeld voor fraude met subsidiegeld

Het Hof Arnhem-Leeuwarden veroordeelde op 28 september 2017 een directeur van twee kinderopvangorganisaties tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden met een proeftijd van twee jaar en een taakstraf van 240 uur. In 2010 ontving Meld Misdaad Anoniem een tip over fraude met subsidies bij twee kinderopvangorganisaties. De organisaties ontvingen in de periode 2008-2012 in totaal 380.000 euro aan subsidie van het Agentschap SWZ. De directeur van de organisaties dwong werknemers om valse uren op te schrijven. Zo wist hij ongeveer 78.000 euro extra subsidiegeld binnen te slepen. Een groot aantal medewerkers was betrokken bij de fraude.

01 maart 2024
Bron: rondomvandaag.nl

Burgemeester Leeuwarden sluit twee woningen na aantreffen hennepkwekerijen

Burgemeester Buma van de gemeente Leeuwarden heeft op 29 februari twee panden voor de duur van drie maanden gesloten vanwege overtreding van de Opiumwet. Het gaat hierbij om een woning aan de Telemannstraat en een woning aan het Zenegroen in Leeuwarden. In januari werden dankzij anonieme tips bij beide woningen een hennepkwekerij ontdekt.Op 9 januari werd de hennepkwekerij in een woning aan het Zenegroen ontdekt. In de kwekerij stonden 207 gerooide hennepplanten. In de woning werd ook nog 235 gram aan hennep aangetroffen. Daarnaast werd de stroom illegaal afgetapt.Op 18 januari trof de politie, wederom na een anonieme melding, een hennepkwekerij aan in een woning aan de Telemannstraat. In deze woning werden 650 hennepplanten gevonden. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt.

Ga naar
27 februari 2024
Bron: Rondomvandaag.nl

Anonieme tip leidt naar hennepkwekerij in bedrijfspand Leeuwarden

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 27 februari twee bedrijfspanden aan het Zuidvliet gesloten voor drie maanden wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. Mede dankzij een anonieme tip kwamen de locaties in beeld. Bij het binnentreden van het pand, trof de politie een interne doorgang naar de loods die aan de achterzijde is gelegen. Daar werd een grote hennepkwekerij ontdekt met ruim 500 hennepplanten. De bedrijfspanden aan de voorzijde werden gebruikt als een opslaglocatie ten behoeve van de kwekerij. 

Ga naar
15 februari 2024
Bron: Ondersteuningsgroep Noord (IG)

Succesvolle drugsactie Leeuwarden dankzij M.-tips

Het Criminaliteit Interventie Groep (CIG) van Leeuwarden heeft samen met de Ondersteuningsgroep Noord op 15 februari een succesvolle drugsactie gedraaid in Leeuwarden. Mede naar aanleiding van anonieme tips werd de drugsactie opgezet. In totaal werden er vijf acties uitgevoerd door de eenheden. Dit leidde tot doorzoekingen in verschillende woningen met de beslagname van (grote) hoeveelheden harddrugs en verdovende middelen als resultaat. In totaal zijn vijf verdachten aangehouden.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies