Amsterdamse cocaïnedealer voor 36 maanden achter de tralies

- Bron: Rechtspraak.nl

Amsterdam – Een 46-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor zijn leidende rol in een organisatie diezich bezig hield met de cocainehandel in en rond Amsterdam.

De Amsterdamse politie was door het Team Criminele Inlichtingen (TCI) de dealer op het spoor gekomen. Tijdens het verkennende onderzoek naar de verdachte, zijn drugshandel en eventuele partners bevestigdenmeerdere M.-tips de eerdere constateringen van het TCI. De daaropvolgende observaties van de politie in combinatie met de eerdere (anonieme) meldingen vormde voldoende basis voor een concrete verdenking en de start van een uitgebreider onderzoek.

Hieruit bleek dat de maneen nauwe samenwerking erop nahield met meerdere medeverdachten. Zij brachten zeven dagen per week, tussen 15:00 en 00:00, cocaïne in Amsterdam en omstreken via de fiets of scooter rond. Zij werden door de hoofdverdachte bevoorraad om de vaste klanten van hun dagelijks behoefte te voorzien. Op de manier waarop deze levering tot stand kwam, was volgens de rechtbank sprake van een duurzame, criminele organisatie die alleen oog had voor het eigen financiële gewin. Deze punten wogen zwaar mee in het proces.