Witwassen grote geldbedragen leidt tot veroordeling

- Bron: Rechtspraak.nl

Arnhem-Leeuwarden – Het gerechtshof heeft in juni een 37-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan zes voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar vanwege het witwassen van grote geldbedragen.Een melding via Meld Misdaad Anoniem verschafte de politie waardevolle informatie.

Tijdens een huiszoeking werden grote contante geldbedragen op bijzondere plekken gevonden. Het betrof in totaal 718.600 euro. Gezien de werkzaamheden van de verdachte, achtte de het gerechtshof het onaannemelijk dat de verdachte dit op een legale manier heeft verkregen. Daarnaast kon de man ook geen duidelijkheid geven over de herkomst van het geld.

In 2011 leidde een M.-tip via Meld Misdaad Anoniem tot waardevolle informatie over vermoedelijke handel in drugs in de growshop van de eigenaar. In combinatie met andere informatie over de man, werd hij uiteindelijke verdacht van het witwassen van geld en het aanschaffen van luxegoederen. Doordat de verdachte al eerder in aanraking is geweest met politie en justitie, is dit meegenomen in de veroordeling.