Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

Illegaal vuurwerk

De handel en opslag van illegaal vuurwerk levert levensgevaarlijks situaties op. Vaak ligt het opgeslagen in woningen, schuren en loodsen, waarbij omwonenden het risico lopen van ontploffingsgevaar. De kracht van de explosie kan zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden. Het bezitten van illegaal vuurwerk is strafbaar en kan ernstige gevolgen hebben, zoals een strafblad.

Meld Misdaad Anoniem ontvangt elk jaar honderden meldingen over de handel, transport en opslag van illegaal vuurwerk. Dankzij deze tips worden jaarlijks tienduizenden kilo's illegaal vuurwerk opgespoord. Heb jij informatie over de handel, transport en opslag van illegaal vuurwerk? Houd je buurt veilig en meld vermoedens anoniem.Signalen van de handel en opslag van illegaal vuurwerk: 

  • Verkoop(punten) van illegaal vuurwerk
  • Gegevens van handelaren (naam, adres, telefoonnummer of accounts)
  • Kentekens van scooters of auto's die af- en aanrijden
  • Tijdstippen waarop wordt verkocht
  • In- en uitsjouwen van dozen of zakken met Chinese tekens of gevaarsymbolen

Wie jij bent blijft onbekend.
We staan volledig los van de politie. We zien geen telefoonnummer of IP-adres. We nemen je gesprek niet op en slaan geen gegevens op. Dankzij anonieme melders worden dagelijks zaken opgelost.
 

29 februari 2024
Bron: Politie Helmond (IG)

Politie houdt man in Helmond aan voor rijden onder invloed en drugshandel

De politie in Helmond heeft op 24 februari een man aangehouden voor rijden onder invloed en drugshandel. Een oplettende collega buiten dienst zag de persoon rijden in een auto in Eindhoven waarop meerdere verkeersovertredingen geregistreerd stonden. Voor het politiebureau van Helmond werd het voertuig met de verdachte aangetroffen. Een M.-tip zorgde voor extra alertheid bij de agenten. Mede daarom werd het voertuig grondig gecontroleerd. Bij de controle testte de bestuurder positief op cocaïne en cannabis. Bij de fouillering van de verdachte werd ongeveer 500 euro en een gebruikershoeveelheid hennep, hasj en cocaïne aangetroffen.VluchtNa de controle bij de verdachte werd het voertuig gecontroleerd door de agenten. Daar troffen zij op verborgen ruimtes grote hoeveelheden aan verdovende middelen aan. Toen de agenten de verdachte hiermee confronteerde, sloeg hij op de vlucht. Diverse telefoons, de personenauto, het geld en de verdovende middelen werden in beslag genomen. Er werd toestemming gegeven voor de aanhouding buiten heterdaad van de verdachte. De verdachte heeft zich afgelopen maandag gemeld op het politiebureau van Helmond.AanhoudingDe verdachte is aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De verdovende middelen zijn getest door de Teamrecherche en bleken positief uit te slaan op cocaïne. De hoeveelheid cocaïne dat aangetroffen is, heeft een straatwaarde van ongeveer 4.500 euro.

Ga naar
27 februari 2024
Bron: Rondomvandaag.nl

Burgemeester Leeuwarden sluit bedrijfspanden vanwege hennepkwekerij

De burgemeester van Leeuwarden heeft op 27 februari twee bedrijfspanden aan het Zuidvliet gesloten  voor drie maanden wegens het aantreffen van een hennepkwekerij. Mede dankzij een anonieme tip kwamen de locaties in beeld. Bij het binnentreden van het pand, trof de politie een interne doorgang naar de loods die aan de achterzijde is gelegen. Daar werd een grote hennepkwekerij ontdekt met ruim 500 hennepplanten. De bedrijfspanden aan de voorzijde werden gebruikt als een opslaglocatie ten behoeve van de kwekerij. 

Ga naar
26 februari 2024
Bron: Goeree-Overflakkee.nieuws.nl

Politie vindt drugs in woningen Goeree-Overflakkee

De politie heeft op 24 februari bij de actie ?Frisse Wind' drugs ontdekt in drie woningen in Goeree-Overflakkee. De doorzoekingen werden gedaan naar aanleiding van M.-tips. In alle drie de woningen werden hennep en harddrugs gevonden.De eerste doorzoeking voerde de politie uit aan de Eendrachtsstraat in Middelharnis. Hierbij werd een kleine hennepkwekerij aangetroffen en ruim 200 gram aan henneptoppen. Daarnaast werd er harddrugs gevonden. Een 36-jarige bewoner heeft een proces-verbaal gekregen.Doorzoekingen HerkingenDe tweede doorzoeking volgde in Herkingen. In een woning aan de Nieuwstraat werd ruim 130 gram aan henneptoppen gevonden. Ook hier werd naast hennep harddrugs gevonden. Een 45-jarige bewoner is aangehouden. Hij had nog een voorwaardelijke straf open staan van twee jaar. Deze was ook voor het in het bezit hebben van harddrugs.De laatste doorzoeking werd gedaan in een woning aan de Scharloodijk. Een 22-jarige bewoner had verschillende soorten drugs in zijn woning. Daarnaast werd er 130 gram hennep, tientallen grammen Amfetamine en xtc-pillen gevonden. De 22-jarige bewoner heeft een proces-verbaal gekregen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies