Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

20 april 2016 | Bron: Meld Misdaad Anoniem

Extra inspanning voor een veilig Delfshaven

Helaas gebruiken drugsdealers en inbrekers Rotterdam Delfshaven als hun ‘werk-en handelsplaats‘. Bewoners maken zich zorgen, zijn ongerust, ergeren zich en voelen zich soms machteloos. De politie en gemeente delen deze zorgen en investeren daarom extra in de veiligheid van Delfshaven.

Afgelopen maanden is er met bewoners en scholen in Delfshaven gesproken over hoe signalen van criminaliteit gedeeld kunnen worden met de politie. Want voor de aanpak van criminelen heeft de politie ook de ogen en oren van bewoners hard nodig. Uit de gesprekken bleek dat bewoners en professionals vaak niet weten welke signalen belangrijk zijn voor de politie en waar ze wat kunnen melden. Daarnaast blijkt dat getuigen vaak niet durven melden uit angst voor de gevolgen. Praten over een bekende die een misdaad heeft gepleegd is niet altijd makkelijk. Het gevolg hiervan is dat belangrijke informatie over de daders niet bekend is, de pakkans van daders laag is en de criminele activiteiten in de wijk aanhouden. Dursun Acar, politie Delfshaven: “Als je weet wie drugs dealt of inbreekt maar dit niet bij ons durft te melden dan raak je als getuige in de knel. Daders kunnen zo gewoon hun gang blijven gaan en voelen zich onaantastbaar”.

Ook zijn kinderen in de wijk vaak kwetsbaar voor de invloed die criminelen hebben op de straatcultuur. Marco den Dunnen, Jeugdcoördinator Delfshaven: “Intimidatie en de verleiding om mee te doen is aan de orde van de dag. Ouders maken zich zorgen. Zij zijn ongerust, ergeren zich en voelen zich soms machteloos omdat ze het gevoel hebben dat zij hun kinderen moeilijk kunnen beschermen tegen criminelen”.
Anoniem melden bij Meld Misdaad Anoniem biedt hiervoor uitkomst. M. is een onafhankelijk meldpunt waar je telefonisch of online anoniem informatie over strafbare feiten kunt melden. De gemeente en politie roepen daarom op om signalen van criminaliteit zoals drugs en inbraak te melden bij M. Want met meer informatie kunnen zij de pakkans van daders vergroten.

Wat kan je zien en wat kan je melden?

Herken de signalen:

Drugsdealen
– aan-en afrijden van voertuigen op ongebruikelijke tijdstippen
– korte ontmoetingen tussen personen in relatie tot dealen
– personen die in het bezit zijn van meerdere telefoons of simkaarten in relatie tot dealen
– personen die ineens in dure kleding lopen of in een dure auto rijden (onverklaarbaar vermogen)
– personen die regelmatig van voertuig wisselen

Inbraak
– het gevoel dat bepaalde personen bewegingen van bewoners in de wijk observeren
– personen die regelmatig veel spullen in- en uitladen
– personen die op een ongebruikelijk tijdstip spullen ‘verhuizen’

Wat meld ik?
Concrete informatie over:
– de plaats waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden
– naam, adres van de persoon
– telefoonnummer
– wat de persoon van plan is of heeft gedaan
– kenteken (auto, scooter)

Waar meld ik wat?
– spoed of heterdaad: 1-1-2
– melden of aangeven: Politie 0900-8844
– anoniem melden via M.: 0800-7000 of online

24 augustus 2023
Bron: 112 Rijnmond

Politie ontdekt hennepkwekerij in woning Rotterdam

De politie heeft op 24 augustus een hennepplantage aangetroffen in een woning aan het Santandererf in Rotterdam. Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem kwam de locatie in beeld. In totaal zijn 150 hennepplanten geruimd en is een 37-jarige man aangehouden.

Ga naar
25 juli 2023
Bron: Politie.nl

Vier aanhoudingen drugspand Rotterdam

De politie heeft op 24 juli vier verdachten aangehouden in een woning aan de Botersloot wegens het aantreffen van drugs, gerelateerde goederen en een wapen. De verdachten, drie mannen van 36, 36 en 47 jaar en een 38-jarige vrouw, kwamen allen uit Rotterdam. Mede dankzij een anonieme tip kwamen de agenten hen op het spoor.

Ga naar
09 mei 2023
Bron: Politie.nl

Aanhouding bedreiging in metro met vuurwapen in Rotterdam

De politie heeft op 9 mei een 35-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van bedreiging met vuurwapen in de metro in oktober 2022. De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem naar aanleiding van het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. De man had tijdens een ruzie in de metro iemand bedreigd met een vuurwapen door het op z’n hoofd te plaatsen. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies