Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

07 oktober 2016 | Bron: Politie.nl / Algemeen Dagblad

Drie aanhoudingen in onderzoek naar hondengevechten

De politie heeft op 5 oktober drie personen uit Amersfoort, Zeist en Soest aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hondengevechten. Een tip via Meld Misdaad Anoniem was aanleiding voor een onderzoek naar de illegale hondengevechten. Volgens een woordvoerder van de Dierenbescherming zijn de aanhoudingen uniek: “Vaak ontvangen wij serieuze indicaties over hondengevechten, maar ontbreekt het bewijs. Dit keer is dat er wel en dat is bijzonder. Voor zover wij weten, is dat niet eerder gebeurd.”

Tijdens het posten bij een woning in Amersfoort kwam een man in de middag naar de woning en verliet deze weer rond 16.15 uur. Agenten volgden hem toen hij in een auto naar Zeist reed. Daar stapte de man uit en droeg een gewonde hond  een woning binnen. Agenten vroegen de man naar de hond en mochten hem zien. De man verklaarde dat de hond in het bos gebeten was. De hond was in slechte toestand met meerdere bijtwonden. De man, een 32-jarige Zeistenaar, werd direct aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een hondengevecht. Agenten brachten de hond direct naar een dierenarts om behandeld te worden.

Organisatie gevechten
In de woning in Amersfoort werd vervolgens rond 17.30 uur een 30-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hondengevechten. Het vermoeden is dat in haar woning de hondengevechten werden georganiseerd. De derde verdachte is een 29-jarige man uit Soest. Hij was die middag ook in de woning in Amersfoort geweest en is rond 20.40 uur aangehouden in zijn woning. Beide worden verdacht van het organiseren van hondengevechten. 

25 honden
In de woningen van de drie verdachten zijn zoekingen gedaan. In totaal werden er in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming 25 pitbulls – waaronder elf puppy’s – in beslag genomen. Drie dieren waren gewond.

04 juli 2023
Bron: Politie Nederland

Drugsdealer op heterdaad aangehouden in Amersfoort

Politieagenten hebben op 4 juli een 29-jarige man uit Amersfoort man op heterdaad betrapt na een drugsdeal vanuit zijn woning. De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem. De drugs is in beslag genomen en de politie doet nog verder onderzoek.  

Ga naar
15 april 2023
Bron: RTV Utrecht

Gemeente Amersfoort sluit woning wegens drugshandel

De gemeente Amersfoort heeft op 14 april een woning aan de Van Spilbergenstraat gesloten wegens het aantreffen van handelshoeveelheden harddrugs. Mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem kwam de politie de locatie op het spoor. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. 

Ga naar
07 september 2022
Bron: Politie.nl

Drugdealer aangehouden in Amersfoort

De politie heeft een 37-jarige man aangehouden wegens drugsdealen in Amersfoort. De politie startte een onderzoek naar de verdachte dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem. In de woning van de man vonden de rechercheurs handelshoeveelheden drugs en grote, contante geldbedragen. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures