Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

07 oktober 2016 | Bron: Politie.nl / Algemeen Dagblad

Drie aanhoudingen in onderzoek naar hondengevechten

De politie heeft op 5 oktober drie personen uit Amersfoort, Zeist en Soest aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hondengevechten. Een tip via Meld Misdaad Anoniem was aanleiding voor een onderzoek naar de illegale hondengevechten. Volgens een woordvoerder van de Dierenbescherming zijn de aanhoudingen uniek: “Vaak ontvangen wij serieuze indicaties over hondengevechten, maar ontbreekt het bewijs. Dit keer is dat er wel en dat is bijzonder. Voor zover wij weten, is dat niet eerder gebeurd.”

Tijdens het posten bij een woning in Amersfoort kwam een man in de middag naar de woning en verliet deze weer rond 16.15 uur. Agenten volgden hem toen hij in een auto naar Zeist reed. Daar stapte de man uit en droeg een gewonde hond  een woning binnen. Agenten vroegen de man naar de hond en mochten hem zien. De man verklaarde dat de hond in het bos gebeten was. De hond was in slechte toestand met meerdere bijtwonden. De man, een 32-jarige Zeistenaar, werd direct aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een hondengevecht. Agenten brachten de hond direct naar een dierenarts om behandeld te worden.

Organisatie gevechten
In de woning in Amersfoort werd vervolgens rond 17.30 uur een 30-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hondengevechten. Het vermoeden is dat in haar woning de hondengevechten werden georganiseerd. De derde verdachte is een 29-jarige man uit Soest. Hij was die middag ook in de woning in Amersfoort geweest en is rond 20.40 uur aangehouden in zijn woning. Beide worden verdacht van het organiseren van hondengevechten. 

25 honden
In de woningen van de drie verdachten zijn zoekingen gedaan. In totaal werden er in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming 25 pitbulls – waaronder elf puppy’s – in beslag genomen. Drie dieren waren gewond.

17 april 2024
Bron: debunschoter-online.nl

Aanhoudingen in Amersfoort na vondst medicatie en harddrugs

Naar aanleiding van een anonieme tip is er op 11 januari een grote hoeveelheid medicatie en harddrugs gevonden in een woning in de wijk Nieuwland in Amersfoort. Bij de instap zijn een 36-jarige vrouw uit Amersfoort en een 32-jarige man uit Hilversum aangehouden op verdenking van bezit van verdovende middelen.Volgens de anonieme tip zou er in de woning drugs worden vervaardigd. De politie stelde daarom een onderzoek in en besloot een inval te doen. Bij de doorzoeking in de woning werd er een grote hoeveelheid harddrugs en medicatie aangetroffen. Naar schatting werden er meer dan 10.000 pillen aangetroffen.

Ga naar
09 april 2024
Bron: Politie.nl

Hennepkwekerij ontdekt in Soest dankzij anonieme tip

Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie op 9 april een hennepkwekerij ontmanteld in een bedrijfspand aan de Industrieweg in Soest. In de kwekerij stonden naar schatting 1.000 hennepplanten en 2.000 stekjes. Daarnaast werden ook diverse apparatuur in beslag genomen. Ook werd de stroom voor de hennepkwekerij illegaal afgenomen. De energieleverancier doet aangifte voor diefstal en heeft het bedrijfspand afgesloten van stroom. Het onderzoek is nog volop bezig en toekomstige aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

Ga naar
20 maart 2024
Bron: AD Amersfoort

Woning in Amersfoort gesloten vanwege illegale prostitutie

De burgemeester van Amersfoort heeft op 19 maart een woning aan het Isselteveld in Amersfoort gesloten vanwege illegale prostitutie. Handhavers en de politie controleerden de woning in het Soesterkwartier mede dankzij anonieme tips. Bij de controle was er een sekswerker aanwezig in de woning. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Het is niet bekend hoelang de woning wordt gesloten.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies