Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

12 juni 2018 | Bron: RTV Drenthe

M.-tip leidt naar hennepkwekerij Emmen

In een woning aan de Wendeling in Emmen trof de politie op 12 juni een hennepkwekerij aan. De politie kwam de ruim driehonderd planten op het spoor dankzij tips via onder andere Meld Misdaad Anoniem. De geschatte straatwaarde van de hennep is zo’n 25.000 euro. Een 26-jarige man van buitenlandse afkomst is aangehouden.

15 november 2022
Bron: RTV Drenthe

28 maanden celstraf vanwege hennepkwekerij in Emmen

Een 43-jarige man uit Emmen heeft een celstraf van 28 maanden opgelegd gekregen voor het exploiteren van een hennepkwekerij en het witwassen van enkele honderdduizenden euro’s in crimineel verkregen vermogen. Mede naar aanleiding van anonieme tips werd de 43-jarige man in 2021 aangehouden nadat de politie een onderzoek instelde naar een mogelijk hennepkwekerij onder een woning die de man verhuurde aan de Schietbaanweg in Emmen. De hennepkwekerij bevond zich in een zeecontainer onder de vijver van de woning en bestond uit 1.800 hennepstekjes, 800 hennepplanten en 63 kilo aan henneptoppen. Het Openbaar Ministerie gaat nog proberen het crimineel verkregen vermogen op de man te verhalen. 

Ga naar
20 juli 2022
Bron: Politie.nl

Politie arresteert man wegens witwassen in Emmen

De politie heeft op 19 juli een man uit Emmen aangehouden op verdenking van witwassen. In zijn woning in Emmen zijn meerdere dure goederen in beslag genomen, waaronder een auto en motor. Mede dankzij anonieme tips startte de recherche een onderzoek naar de verdachte.

Ga naar
20 juli 2021
Bron: Rechtspraak.nl

Burgemeester Emmen sluit woning wegens aantreffen kilo’s hennep

De burgemeester van Emmen heeft op 25 juni een woning in de stad gesloten voor drie maanden vanwege het aantreffen van kilo’s hennep en hasj. Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem startte de politie een onderzoek naar de woning en besloten zij vervolgens over te gaan tot een huiszoeking. De hoeveelheden aangetroffen hennep waren bedoeld voor de bevoorrading van coffeeshops. Via een rechtszaak tegen de gemeente probeerde de verdachte de bestuurlijke sluiting tegen te gaan, maar de rechter ging hier niet in mee.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures