Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

24 augustus 2018 | Bron: Rechtspraak.nl

Tielse hennepkweker veroordeeld tot taakstraf

Arnhem – Rechtbank Gelderland heeft een man veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur wegens hennepteelt en het gebruik maken van een illegale stroomvoorziening. Hiervan is 120 uur voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Mede dankzij een M.-tip kreeg de politie informatie over de hennepkwekerij in een woonhuis.

De verdachte gaf al snel aan dat hij op de hoogte was van de hennepteelt in het huis in de periode 2015 tot en met 2017. De man had een belangrijke rol gespeeld in het opzetten en in stand houden van de hennepkwekerij in de huurwoning. Het betrof in totaal 280 hennepplanten. Daarnaast is er op grote schaal illegaal stroom afgetapt. Het aanwezige brandgevaar bracht grote risico’s voor de naastgelegen panden en huizen met zich mee. Dit woog zwaar mee in het oordeel van de rechtbank. Tot slot moet de verdachte verplicht meedoen aan speciale trainingen, schuldhulpverlening en een re-integratieproject.

06 maart 2023
Bron: Arnhemse Koerier

Woning in Arnhem gesloten wegens drugshandel

De burgemeester van Arnhem heeft een woning aan de Spoorwegstraat voor drie maanden gesloten wegens aanhoudende drugsoverlast. Mede dankzij anonieme tips kwam de politie de woning op het spoor. In de kelder werd een hennepkwekerij met bijna 100 planten aangetroffen. Deze is ontmanteld en de materialen zijn vernietigd.

Ga naar
27 december 2022

Anonieme tips dragen bij aan ondermijningsonderzoek in Tiel

In onderzoeken naar ondermijnende criminaliteit in Tiel zijn er de afgelopen maanden acht personen aangehouden. De gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie hebben de afgelopen maanden diverse onderzoeken gedaan om een vuist te maken tegen de georganiseerde criminaliteit in Tiel. Hierbij werden de onderzoeken dikwijls aangevuld of gestart dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem en met resultaat. Denk hierbij aan diverse vondsten van harddrugs, meerdere hennepkwekerijen en honderden grammen softdrugs in een auto. Voor deze zaken zijn in totaal acht personen aangehouden.  

Ga naar
04 december 2022
Bron: Gelderlander.nl

EOD haalt vuurwerkbom op in Arnhem dankzij anonieme tip

De politie heeft op 3 december zwaar en illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning aan het Abshovenpad in Arnhem dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem. In totaal ontdekte de agenten 160 kilo vuurwerk. Daarnaast werd er ook een zelfgeknutselde vuurwerkbom aangetroffen. Een expert van de politie schatte de situatie in als gevaarlijk en daarom moest de Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) eraan te pas komen om het vuurwerk te verwijderen en vernietigen. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures