Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

23 januari 2019 | Bron: destentor.nl Politie.nl

Hennepplantage met straatwaarde van 2 ton ontdekt in Vorden

De politie heeft in een schuur aan de Zutphenseweg in hartje Vorden een grote hennepplantage opgerold. Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem en eigen onderzoek trof de politie 2.500 hennepplanten aan. Een 67-jarige man uit Roosendaal en twee mannen van 35 en 62 jaar uit Nijmegen en omgeving zijn aangehouden.
Hennepplantage met straatwaarde van 2 ton ontdekt in Vorden  
Het politieteam Achterhoek-West schat de waarde van een oogst van deze omvang op ongeveer tweehonderdduizend euro. Doordat het pand al een jaar werd gehuurd, wordt aangenomen dat er tot op heden minimaal een oogst is voltooid. Opmerkelijk is dat een aantal jaar geleden ook een hennepplantage in deze schuur werd aangetroffen. Echter, het gaat nu om een andere huurder.

Om het juiste groeiklimaat te genereren, werd gebruik gemaakt van 80 lampen van elk 1.000 watt. Om deze lampen draaiende te houden, werd illegaal stroom afgetapt met alle eventuele gevolgen vandien. De hennepkwekerij is ontmanteld en het pand mag de komende maanden niet worden verhuurd.

18 juli 2023
Bron: Gelderlander

Anonieme tip ontmaskert hennepkwekerij in woning Echt

De politie heeft een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Tulpstraat in Echt dankzij een anonieme tip. In totaal zijn er 90 hennepplanten geruimd, verdeeld over meerdere ruimtes. Daarnaast was er ook sprake van het illegaal aftappen van stroom. Het onderzoek is nog gaande en toekomstige aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ga naar
19 april 2023
Bron: Rechtspraak.nl

Tweeënhalf jaar celstraf voor drugs-en wapenbezit in Nijmegen

De rechtbank heeft een 34-jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden wegens het bezitten van vuurwapens, munitie en drugs. In december 2022 voerde een fraudemedewerker van Liander en de politie een controle uit bij een woning in Nijmegen. Ook via Meld Misdaad Anoniem was een melding binnengekomen over mogelijke energiefraude en een hennepkwekerij op het betreffende adres. Op de locatie trof de politie een 34-jarige man aan in de schuur achter het huis. Hij verbleef in de schuur en had daar tassen met ketamine en methamfetamine bewaard met een straatwaarde van ruim 200.000. Daarnaast lagen er vuurwapens en een hoeveelheid kogelpatronen op een tafeltje in de schuur. Alles werd in beslag genomen, de man werd aangehouden en uiteindelijk ook veroordeeld.

Ga naar
06 oktober 2021
Bron: Veiligheid Handhaving Zutphen

Gemeente Zutphen sluit woning wegens drugshandel

Op 6 oktober sloot de gemeenten Zutphen een woning aan de Beethovenstraat wegens drugsoverlast. Afgelopen zomer werd een ruime hoeveelheid harddrugs aangetroffen door de politie mede dankzij een anonieme tip. Een 54-jarige man is aangehouden. De woning is voor de aankomende drie maanden gesloten.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures