Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

29 mei 2019 | Bron: Edestad.nl

Goederen in beslag genomen bij hennepkwekerij Otterlo na M.-tip

Via Meld Misdaad Anoniem ontving de politie eind mei een melding over een hennepkwekerij aan de Westenengerdijk in Otterlo. Hierop is de politie een onderzoek gestart om deze informatie te verifiëren. Afzonderlijk is netbeheerder Liander ook een onderzoek gestart naar afwijkend energieverbruik in deze straat.

De resultaten uit beide onderzoeken bleken de M.-tip te ondersteunen. Met een machtiging werd het pand betreden door de politie. Zij troffen in de woning niets aan. Echter, in de een voormalige paardenstal achter de woning werd een professionele hennepkwekerij met 1.921 planten aangetroffen. Daarnaast was er ook sprake van stroomdiefstal en brandgevaar. De politie heeft drie exclusieve auto’s (Bentley Continental, Audi A4 en een Mercedes-Benz), een heftruck en een quad in beslag genomen. De bewoners zijn aangehouden.

23 januari 2019
Bron: destentor.nl Politie.nl

Hennepplantage met straatwaarde van 2 ton ontdekt in Vorden

De politie heeft in een schuur aan de Zutphenseweg in hartje Vorden een grote hennepplantage opgerold. Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem en eigen onderzoek trof de politie 2.500 hennepplanten aan. Een 67-jarige man uit Roosendaal en twee mannen van 35 en 62 jaar uit Nijmegen en omgeving zijn aangehouden. Hennepplantage met straatwaarde van 2 ton ontdekt in Vorden   Het politieteam Achterhoek-West schat de waarde van een oogst van deze omvang op ongeveer tweehonderdduizend euro. Doordat het pand al een jaar werd gehuurd, wordt aangenomen dat er tot op heden minimaal een oogst is voltooid. Opmerkelijk is dat een aantal jaar geleden ook een hennepplantage in deze schuur werd aangetroffen. Echter, het gaat nu om een andere huurder.Om het juiste groeiklimaat te genereren, werd gebruik gemaakt van 80 lampen van elk 1.000 watt. Om deze lampen draaiende te houden, werd illegaal stroom afgetapt met alle eventuele gevolgen vandien. De hennepkwekerij is ontmanteld en het pand mag de komende maanden niet worden verhuurd.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies