Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

02 maart 2020 | Bron: Rechtspraak.nl

17 maanden celstraf voor opslag grondstoffen harddrugs

Begin maart veroordeelde de rechtbank een 26-jarige man tot 17 maanden en 3 dagen gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor het medeplegen van voorbereidingshandelingen bedoeld voor de productie van synthetische harddrugs.

De politie startte in februari 2017 een onderzoek mede op basis van een M.-tip. Naar aanleiding hiervan doorzocht de politie op 5 juli 2017 een garagebox aan de Patrijzenhof te Amersfoort. Zij trof daar een grote hoeveelheid apparatuur geschikt en bestemd voor het produceren van amfetamine en een grote hoeveelheid jerrycans met daarin chemicaliën die gebruikt kunnen worden als grondstoffen voor het produceren van amfetamine. 

Uit de door de politie eerder geplaatste camerabeelden bleek dat zowel de man als anderen spullen vanuit een garagebox in Putten vervoerden naar het drugslaboratorium in de garagebox in Amersfoort. Hiertoe oordeelde de rechtbank dat verdachte deel uitmaakte van een groep personen die materiaal opsloeg ten behoeve van de productie van harddrugs.

22 januari 2024
Bron: Politie.nl

Twee mannen aangehouden na drugsdeal in Amersfoort

Op vrijdag 19 januari zijn twee mannen in Amersfoort op heterdaad aangehouden door de politie na een drugsdeal. De politie deed een surveillancecheck op een bedrijventerrein, toen ze een nerveus ogende man heen en weer zagen lopen. Daarop besloot de politie de situatie te observeren. Niet veel later stopte een auto bij de jongen. Daarop besloot de politie de jongen en de auto staande te houden. Een 17-jarige koper gaf toe drugs gekocht te hebben van de twee mannen in de auto. Bij het doorzoeken van de auto vond de politie een schoudertas met softdrugs en contant geld. Eén van de verdachten kwam naar voren uit een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Daarop besloot de politie zijn woning te doorzoeken. Daar vonden zij tassen met softdrugs, enkele duizenden euro’s aan contant geld en een vermoedelijk vuurwapen. De twee verdachten zijn daaropvolgend aangehouden.

Ga naar
12 januari 2024
Bron: Politie.nl

Grote partij medicatie en harddrugs gevonden in Amersfoort

Naar aanleiding van een anonieme tip is donderdag 11 januari een grote partij medicatie en harddrugs aangetroffen in een woning in de wijk Nieuwland in Amersfoort. Een 36-jarige vrouw uit Amersfoort en een 32-jarige man uit Hilversum zijn aangehouden op verdenking van bezit van verdovende middelen.Volgens de tipgever zou op het adres in de wijk Nieuwland drugs worden verhandeld. De politie stelde een onderzoek in en besloot op 11 januari binnen te treden in het pand. Tijdens de doorzoeking troffen zij een grote partij harddrugs en medicatie aan. Naar schatting gaat het om meer dan 10.000 pillen. Alle spullen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie doet onderzoek naar de zaak.

Ga naar
07 december 2023
Bron: destadamersfoort.nl

Burgemeester Amersfoort sluit woning vanwege illegale prostitutie

Naar aanleiding van meldingen bij Meld Misdaad Anoniem heeft de burgemeester van Amersfoort een woning aan de Amsterdamseweg gesloten wegens illegale prostitutie.De woning werd niet bewoond maar puur gebruikt als prostitutiepand. Tijdens de controle op 6 december waren er drie sekswerkers aanwezig. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies