Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

03 november 2020 | Bron: Telegraaf

M.-tip brengt invoer cocaïne in beveiligd cargo-gebied op Schiphol aan het licht

De rechtbank van Alkmaar heeft negen jaar celstraf en 50.000 euro geëist tegen de hoofdverdachte in een drugszaak rondom de invoer van cocaïne in beveiligd cargo-gebied op Schiphol. Deze drugstransporten zijn in 2017 door een speciaal onderzoeksteam geobserveerd na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem. Volgens het Openbaar Ministerie staat de 52-jarige man aan het hoofd van een criminele drugsorganisatie. De hoofdverdachte is op dit moment in Paramaribo en niet aanwezig tijdens het proces.

29 juni 2022
Bron: Noordhollandsdagblad.nl

110 kilo hennep aangetroffen in Alkmaar na anonieme tip

Naar aanleiding van een anonieme melding heeft het hennepteam van de politie Alkmaar heeft op 29 juni onderzoek verricht naar een bedrijfspand aan de Herculesstraat. Daar trof 80 kilo gedroogde wiet en 30 kilo hasj aan. Het onderzoek is nog volop bezig en aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

Ga naar
25 februari 2021
Bron: alkmaarsdagblad.nl

OM eist 10 maanden celstraf voor mishandeling Egmond aan Zee

Het Openbaar Ministerie eist tot 10 maanden (onvoorwaardelijke) celstraf tegen drie verdachten die in de zomer van 2017 drie Duitse toeristen mishandelen in Egmond aan Zee. Twee van hen belanden met ernstig hersenletsel in het ziekenhuis; met blijvend letsel tot gevolg. Mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem kwamen drie verdachten in beeld, namelijk twee mannen van 18 en 20 jaar uit Egmond en één man van 19 jaar uit Alkmaar. Dit zinloze geweld met zeer ernstige gevolgen voor de slachtoffers laat niemand onberoerd’., aldus de Officier van Justitie. De uitspraak van de rechter volgt op een later moment.  

Ga naar
10 december 2020
Bron: Rechtspraak.nl

50 maanden celstraf voor Schipholmedewerker vanwege deelname criminele organisatie

De rechtbank Noord-Holland heeft een verdachte veroordeeld tot 50 maanden celstraf en een terugbetaling van 20.000 aan de staat wegens de invoer van cocaïne vanuit Suriname via Schiphol. Verdachte heeft bijna zeven maanden deel uitgemaakt van een criminele organisatie die zich bezighield met drugshandel.Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem kreeg de recherche o.a. deze verdachte in het vizier. Omdat hij als Schipholmedewerker de beschikking had over een toegangspas, kon hij op afgeschermde plekken komen. Zijn rol was dus met name gericht op het ‘uithalen’ van de drugs uit vliegtuigen.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures