Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

14 december 2021 | Bron: Politie Arnhem-Zuid (Instagram)

Drie hennepkwekerijen ontmanteld na anonieme tips in Arnhem

Op 13 en 14 december heeft de politie in drie panden in de wijken Schuytgraaf en Malburgen hennepkwekerijen aangetroffen. Dit gebeurde mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem.

Op het adres in de wijk Schuytgraaf trof de politie een hennepkwekerij aan waarbij illegaal stroom werd afgetapt. Daarnaast is er ook een auto in beslag genomen, waarbij het vermoeden bestaat dat deze met onverklaarbaar vermogen is aangeschaft. 

Op een ander adres in de wijk Malburgen werden attributen voor het opzetten van een hennepkwekerij aangetroffen. Daarnaast vond de politie ook nog een grote hoeveelheid (gedroogde) hennep in de woning. 

Tot slot werd op het laatste adres in dezelfde wijk een hennepkwekerij met ruim 200 planten en een aantal kilo henneptoppen aangetroffen. De bewoner is aangehouden. Alle hennep is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De recherche gaat verder met het onderzoek. 

04 juli 2024
Bron: Rechtspraak.nl

Celstraffen en geldboetes voor deelname aan criminele organisatie in Arnhem

In de Rechtbank Gelderland zijn twee mannen uit Arnhem van 27 en 26 jaar oud op 4 juli veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een criminele organisatie. De organisatie richtte zich op het maken en verhandelen van cocaïne en heroïne. De 27-jarige man krijgt een celstraf van 54 maanden en een geldboete van ruim 20.000 euro. De 26-jarige man kreeg 48 maanden cel en een geldboete van 11.000 euro.De politie startte een onderzoek over drugshandel in Arnhem naar aanleiding van een M.-tip. In het onderzoek kwamen beide mannen naar voren als verdachten van het voorbereiden en het verhandelen van cocaïne en heroïne. Agenten besloten daarom hun woningen te controleren. Bij de doorzoekingen troffen de agenten vuurwapens, munitie, verpakkingsmateriaal en grondstoffen voor drugs, een geldtelmachine en grote geldbedragen aan.

Ga naar
06 maart 2023
Bron: Arnhemse Koerier

Woning in Arnhem gesloten wegens drugshandel

De burgemeester van Arnhem heeft een woning aan de Spoorwegstraat voor drie maanden gesloten wegens aanhoudende drugsoverlast. Mede dankzij anonieme tips kwam de politie de woning op het spoor. In de kelder werd een hennepkwekerij met bijna 100 planten aangetroffen. Deze is ontmanteld en de materialen zijn vernietigd.

Ga naar
16 februari 2023
Bron: Rechtspraak.nl

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden geeft woningcorporatie gelijk; huurovereenkomst ontbonden na aantreffen drugs

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft een hoger beroep omtrent de beëindiging van een huurovereenkomst van een woning afgewezen. Begin januari 2021 heeft woningcorporatie Stichting Portaal een huurovereenkomst met een huurder ontbonden wegens het aantreffen van versnijdingsmiddelen, verpakkingsmaterialen, spullen voor de productie van GHB en een (vermoedelijk nep-)vuurwapen geschikt voor knalpatronen en afdreiging. Mede dankzij een anonieme tip kwam de politie de locatie op het spoor. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies