Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

09 februari 2022 | Bron: De Gelderlander

Groot drugsnetwerk in Nijmegen opgerold mede dankzij anonieme tips

De politie en justitie hebben de afgelopen maanden een groot drugsnetwerk opgerold. Begin november viel de politie na intensief recherchewerk in op elf plekken in Nijmegen, Wijchen en Afferden. 

Mede dankzij anonieme tips kwam de recherche het dealernetwerk op het spoor. Hierna volgde een periode van intensief recherchewerk met de ontknoping in november 2021. Acht woningen en drie opslagboxen werden door de politie gecontroleerd. Eén van de woningen bleek te zijn omgetoverd tot een drugslab. Daarnaast werden vuurwapens en grote hoeveelheden drugs aangetroffen, waarvan de straatwaarde in de tonnen loopt. Ook werden tien aanhoudingen verricht. 

,,Drugsgebruik is niet onschuldig, dat blijkt wel”, zegt teamchef Hordijk. ,,Mensen die hun laatste euro’s gebruiken om drugs te kopen, omdat ze anders ontwenningsverschijnselen krijgen. We zien hoe gezinnen eraan kapot gaan, en een vrouw zelfs smeekt bij een dealer om geen drugs meer te leveren aan haar man. Mensen met kinderen, die nog snel even drugs nodig hebben voordat de kinderen thuis zijn. Drugs in ruil voor seks met de dealer. Mensen die er ziek van worden, het is echt schrijnend.”, aldus de teamchef van de politie in Nijmegen. 

04 juni 2024
Bron: Politie.nl

Anonieme tip leidt naar productielocatie drugs in Nijmegen

In een woning aan de Tolhuis in Nijmegen is op 24 mei een productielocatie voor harddrugs gevonden mede dankzij een anonieme tip. Er is een verdachte aangehouden. Op dezelfde dag werd ook een 22-jarige vrouw uit Nijmegen aangehouden. 

Ga naar
19 april 2023
Bron: Rechtspraak.nl

Tweeënhalf jaar celstraf voor drugs- en wapenbezit in Nijmegen

De rechtbank heeft een 34-jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden wegens het bezitten van vuurwapens, munitie en drugs. In december 2022 voerden netbeheerder Liander en de politie een controle uit bij een woning in Nijmegen. Ook via Meld Misdaad Anoniem was een melding binnengekomen. Op de locatie trof de politie een 34-jarige man aan in de schuur achter het huis. Hij verbleef in de schuur en had daar tassen met ketamine en methamfetamine bewaard met een straatwaarde van ruim 200.000. Daarnaast lagen er vuurwapens en een hoeveelheid kogelpatronen op een tafeltje in de schuur. Alles werd in beslag genomen, de man werd aangehouden en uiteindelijk ook veroordeeld.

Ga naar
30 juni 2021
Bron: Gelderlander.nl

Twee woningen in Nijmegen gesloten wegens hennepkwekerijen

Burgemeester Bruls van Nijmegen heeft twee woningen in de wijk Zwanenveld voor drie maanden gesloten wegens het aantreffen van hennepkwekerijen. De hennepvondst kwam tot stand dankzij een M.-tip. “Dit soort criminaliteit wil ik bestrijden in iedere schakel van de keten. Eerder deze week is daarom ook al een illegale growshop gesloten.”, aldus de burgemeester.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies