Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

09 februari 2022 | Bron: De Gelderlander

Groot drugsnetwerk in Nijmegen opgerold mede dankzij anonieme tips

De politie en justitie hebben de afgelopen maanden een groot drugsnetwerk opgerold. Begin november viel de politie na intensief recherchewerk in op elf plekken in Nijmegen, Wijchen en Afferden. 

Mede dankzij anonieme tips kwam de recherche het dealernetwerk op het spoor. Hierna volgde een periode van intensief recherchewerk met de ontknoping in november 2021. Acht woningen en drie opslagboxen werden door de politie gecontroleerd. Eén van de woningen bleek te zijn omgetoverd tot een drugslab. Daarnaast werden vuurwapens en grote hoeveelheden drugs aangetroffen, waarvan de straatwaarde in de tonnen loopt. Ook werden tien aanhoudingen verricht. 

,,Drugsgebruik is niet onschuldig, dat blijkt wel”, zegt teamchef Hordijk. ,,Mensen die hun laatste euro’s gebruiken om drugs te kopen, omdat ze anders ontwenningsverschijnselen krijgen. We zien hoe gezinnen eraan kapot gaan, en een vrouw zelfs smeekt bij een dealer om geen drugs meer te leveren aan haar man. Mensen met kinderen, die nog snel even drugs nodig hebben voordat de kinderen thuis zijn. Drugs in ruil voor seks met de dealer. Mensen die er ziek van worden, het is echt schrijnend.”, aldus de teamchef van de politie in Nijmegen. 

19 april 2023
Bron: Rechtspraak.nl

Tweeënhalf jaar celstraf voor drugs-en wapenbezit in Nijmegen

De rechtbank heeft een 34-jarige man uit Nijmegen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden wegens het bezitten van vuurwapens, munitie en drugs. In december 2022 voerde een fraudemedewerker van Liander en de politie een controle uit bij een woning in Nijmegen. Ook via Meld Misdaad Anoniem was een melding binnengekomen over mogelijke energiefraude en een hennepkwekerij op het betreffende adres. Op de locatie trof de politie een 34-jarige man aan in de schuur achter het huis. Hij verbleef in de schuur en had daar tassen met ketamine en methamfetamine bewaard met een straatwaarde van ruim 200.000. Daarnaast lagen er vuurwapens en een hoeveelheid kogelpatronen op een tafeltje in de schuur. Alles werd in beslag genomen, de man werd aangehouden en uiteindelijk ook veroordeeld.

Ga naar
30 juni 2021
Bron: Gelderlander.nl

Twee woningen in Nijmegen gesloten wegens hennepkwekerijen

Burgemeester Bruls van Nijmegen heeft twee woningen in de wijk Zwanenveld voor drie maanden gesloten wegens het aantreffen van hennepkwekerijen. De hennepvondst kwam tot stand dankzij een M.-tip. “Dit soort criminaliteit wil ik bestrijden in iedere schakel van de keten. Eerder deze week is daarom ook al een illegale growshop gesloten.”, aldus de burgemeester.

Ga naar
06 mei 2021
Bron: AD.nl

Agenten treffen hennepkwekerij aan in woning Nijmegen

De politie heeft een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan De Reaumurstraat in Nijmegen. Naar aanleiding van een anonieme melding startte de politie een onderzoek naar de woning. Tijdens een huisbezoek troffen de agenten 230 hennepstekken aan. Ook was er sprake van diefstal van elektriciteit en water. Twee personen zijn aangehouden.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies