Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

28 april 2022 | Bron: Politie.nl Rechtspraak.nl

Tiener veroordeeld voor overval geldwisselkantoor Den Haag

Een 19-jarige man uit Den Haag is eind april veroordeeld tot een jaar jeugdgevangenis voor een overval op een geldwisselkantoor in de Hofstad. Ook heeft hij zich schuldig gemaakt aan een inbraak in een parkeergarage en een straatroof. Bij Omroep West werden camerabeelden van het geldwisselkantoor uitgezonden, waarna bij Meld Misdaad Anoniem tips binnenkwamen met de namen van de overvallers.

Op 28 december 2020 werd het geldwisselkantoor aan de Dierenselaan in Den Haag overvallen door twee mannen met mondkapjes en capuchons op. Een van hen trok een mes en het tweetal ging er met 7.800 euro vandoor. 

Van de gevangenisstraf zijn vier maanden voorwaardelijk. Omdat hij het onvoorwaardelijke deel van zijn straf al in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet terug de cel in. Ook moet hij verplicht begeleid gaan wonen en het bedrag terugbetalen aan het slachtoffer, vermeerderd met 1.000 euro smartengeld.

02 september 2016
Bron: Politie.nl

189 dode eenden gevonden in illegale eendenkooi Molenwaard

Na een tip via Meld Misdaad Anoniem troffen het milieuteam van de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) donderdag 1 september 189 dode en 120 levende eenden aan in een illegale eendenkooi in de gemeente Molenwaard. Een 51-jarige man uit de gemeente Molenwaard is aangehouden.Bij het onderzoek naar de anonieme tip gebruikte de politie onder andere een helikopter om een goed beeld te krijgen van het weidegebied. Toen ze daar inderdaad aanwijzingen zagen voor illegale praktijken, werd het onderzoek op de grond samen met de NVWA voortgezet. Op een terrein dat door de gemeente slechts was aangewezen als weidegrond stonden een schuurtje, omheiningen en diverse vangkooien. Toen het gebied nader onderzocht werd, vonden ze de verdrietige buit: 189 eenden waarvan de nek waarschijnlijk diezelfde ochtend was gebroken en 120 levende exemplaren waar de vleugels van waren gekortwiekt om te verhinderen dat zij weg zouden vliegen. De levende dieren werden waarschijnlijk gebruikt om soortgenoten te lokken. De politie vermoedt dat de vogels gestroopt werden voor de verkoop van hun vlees.Aangehouden Een 51-jarige man uit de gemeente Molenwaard is aangehouden. Hij wordt verdacht van overtreding van de flora- en faunawet en het gebruiken van een illegale manier om dieren te vangen. De Omgevingsdienst gaat namens de gemeente de bouwsels verwijderen. Het milieuteam van de politie en de NVWA doen verder onderzoek naar de eendenkooi en de handelswijze van de verdachte. De nog levende eenden zijn overgedragen aan de Dierenambulance.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies