Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

02 september 2016 | Bron: Politie.nl

189 dode eenden gevonden in illegale eendenkooi Molenwaard

Na een tip via Meld Misdaad Anoniem troffen het milieuteam van de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) donderdag 1 september 189 dode en 120 levende eenden aan in een illegale eendenkooi in de gemeente Molenwaard. Een 51-jarige man uit de gemeente Molenwaard is aangehouden.

Bij het onderzoek naar de anonieme tip gebruikte de politie onder andere een helikopter om een goed beeld te krijgen van het weidegebied. Toen ze daar inderdaad aanwijzingen zagen voor illegale praktijken, werd het onderzoek op de grond samen met de NVWA voortgezet. Op een terrein dat door de gemeente slechts was aangewezen als weidegrond stonden een schuurtje, omheiningen en diverse vangkooien. Toen het gebied nader onderzocht werd, vonden ze de verdrietige buit: 189 eenden waarvan de nek waarschijnlijk diezelfde ochtend was gebroken en 120 levende exemplaren waar de vleugels van waren gekortwiekt om te verhinderen dat zij weg zouden vliegen. De levende dieren werden waarschijnlijk gebruikt om soortgenoten te lokken. De politie vermoedt dat de vogels gestroopt werden voor de verkoop van hun vlees.

Aangehouden
Een 51-jarige man uit de gemeente Molenwaard is aangehouden. Hij wordt verdacht van overtreding van de flora- en faunawet en het gebruiken van een illegale manier om dieren te vangen. De Omgevingsdienst gaat namens de gemeente de bouwsels verwijderen. Het milieuteam van de politie en de NVWA doen verder onderzoek naar de eendenkooi en de handelswijze van de verdachte. De nog levende eenden zijn overgedragen aan de Dierenambulance.

28 april 2022
Bron: Politie.nl Rechtspraak.nl

Tiener veroordeeld voor overval geldwisselkantoor Den Haag

Een 19-jarige man uit Den Haag is eind april veroordeeld tot een jaar jeugdgevangenis voor een overval op een geldwisselkantoor in de Hofstad. Ook heeft hij zich schuldig gemaakt aan een inbraak in een parkeergarage en een straatroof. Bij Omroep West werden camerabeelden van het geldwisselkantoor uitgezonden, waarna bij Meld Misdaad Anoniem tips binnenkwamen met de namen van de overvallers.Op 28 december 2020 werd het geldwisselkantoor aan de Dierenselaan in Den Haag overvallen door twee mannen met mondkapjes en capuchons op. Een van hen trok een mes en het tweetal ging er met 7.800 euro vandoor. Van de gevangenisstraf zijn vier maanden voorwaardelijk. Omdat hij het onvoorwaardelijke deel van zijn straf al in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet terug de cel in. Ook moet hij verplicht begeleid gaan wonen en het bedrag terugbetalen aan het slachtoffer, vermeerderd met 1.000 euro smartengeld.

Ga naar
14 juni 2020
Bron: de Telegraaf

77-jarige Nederlandse hoofdverdachte in zaak cocaïnehandel

Volgens het Openbaar Ministerie en het Gazet van Antwerpen is de 77-jarige hoofdverdachte Willem van de G. spil in een grote smokkelzaak in een Belgisch-Nederlandse onderzoek. Van de G. is een Nederlandse eigenaar van een waterzuiveringsbedrijf in de haven van Antwerpen. In april 2019 kwamen meerdere containers, afkomstig uit Brazilië, aan in de haven van Rotterdam. Uit scans bleek dat in één van de twee containers 3.200 kilo cocaïne bevatte. Dit had een straatwaarde van circa 160 miljoen euro. De Nederlandse douane liet weten een melding te hebben ontvangen via Meld Misdaad Anoniem over de twee desbetreffende containers, waarna deze onder de loep werden genomen. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies