Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

15 november 2022 | Bron: RTV Drenthe

28 maanden celstraf vanwege hennepkwekerij in Emmen

Een 43-jarige man uit Emmen heeft een celstraf van 28 maanden opgelegd gekregen voor het exploiteren van een hennepkwekerij en het witwassen van enkele honderdduizenden euro’s in crimineel verkregen vermogen. 

Mede naar aanleiding van anonieme tips werd de 43-jarige man in 2021 aangehouden nadat de politie een onderzoek instelde naar een mogelijk hennepkwekerij onder een woning die de man verhuurde aan de Schietbaanweg in Emmen. De hennepkwekerij bevond zich in een zeecontainer onder de vijver van de woning en bestond uit 1.800 hennepstekjes, 800 hennepplanten en 63 kilo aan henneptoppen. Het Openbaar Ministerie gaat nog proberen het crimineel verkregen vermogen op de man te verhalen. 

03 februari 2024
Bron: Wijkagenten Angelslo (IG)

Politie neemt verdovende middelen in beslag in Emmen

De politie heeft in de eerste week van februari in twee woningen in Emmen handelshoeveelheden verdovende middelen aangetroffen. In een van de woningen lag ook een grote hoeveelheid contant geld. De controles in de woningen werden uitgevoerd naar aanleiding van een anonieme tip. De verdovende middelen en het geld zijn in beslag genomen. Er zijn meerdere verdachten gehoord door de politie en er is een dossier opgemaakt.

Ga naar
20 juli 2022
Bron: Politie.nl

Politie arresteert man wegens witwassen in Emmen

De politie heeft op 19 juli een man uit Emmen aangehouden op verdenking van witwassen. In zijn woning in Emmen zijn meerdere dure goederen in beslag genomen, waaronder een auto en motor. Mede dankzij anonieme tips startte de recherche een onderzoek naar de verdachte.

Ga naar
20 juli 2021
Bron: Rechtspraak.nl

Burgemeester Emmen sluit woning wegens aantreffen kilo’s hennep

De burgemeester van Emmen heeft op 25 juni een woning in de stad gesloten voor drie maanden vanwege het aantreffen van kilo’s hennep en hasj. Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem startte de politie een onderzoek naar de woning en besloten zij vervolgens over te gaan tot een huiszoeking. De hoeveelheden aangetroffen hennep waren bedoeld voor de bevoorrading van coffeeshops. Via een rechtszaak tegen de gemeente probeerde de verdachte de bestuurlijke sluiting tegen te gaan, maar de rechter ging hier niet in mee.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies