Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

13 februari 2023 | Bron: Dagblad van het Noorden

Vrouw verdacht van illegaal fokken Franse Bulldogs in Hoogeveen

Het Openbaar Ministerie (OM) wil een 48-jarige vrouw berechten wegens het onrechtmatig fokken van Franse Bulldogs wegens bedrijfsmatige verkoop bij haar huis in Hoogeveen. Zij had hiervoor geen vergunning. Het OM stelt dat zij met de verkoop bijna €120.000 hieraan heeft verdiend. De officier van Justitie wil dat zij dit illegaal verdiende geld terugbetaalt aan de staat. Een melding via Meld Misdaad Anoniem in 2021 leidde tot een onderzoek en controle in 2022. 

25 november 2022
Bron: RTV Drenthe

Tientallen kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen in Hoogeveen

Naar aanleiding van een anonieme tip heeft de politie op 25 november ongeveer 60 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen in Hoogeveen.De hoeveelheid lag in een woning aan de Jacob Catsstraat opgeslagen met alle gevaren van dien. De politie heeft een 61-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Al het vuurwerk is in beslag genomen en afgevoerd. Het zal na onderzoek worden vernietigd. 

Ga naar
23 november 2021
Bron: Hoogeveen.nieuws.nl RTV Drenthe

Hennepkwekerijen opgerold in omgeving Hoogeveen

In het najaar van 2021 heeft de politie in de omgeving van het Drentse Hoogeveen zeven hennepkwekerijen opgerold. Bij deze hennepkwekerijen zijn ook meerdere verdachten aangehouden. Vaak kwam de politie de locaties van de desbetreffende hennepkwekerijen naar aanleiding van tips via Meld Misdaad Anoniem op het spoor.“In het merendeel van de gevallen zijn die doorslaggevend geweest”, legt een woordvoerder van de politie uit. “Vaak hebben wij wel vermoedens bij bepaalde adressen en de tips kunnen net dat extra zetje geven. Daarom konden we nu meer stappen ondernemen.”

Ga naar
04 januari 2019
Bron: Rechtspraak.nl

Voorwaardelijke celstraf en taakstraf voor hennepkweker Hoogeveen

De Rechtbank Noord-Nederland heeft een 58-jarige man veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en taakstraf van 120 uur voor onder andere het kweken van hennep. Dankzij een eerdere melding via Meld Misdaad Anoniem werd een onderzoek ingesteld naar een schuur waarin de hennepkwekerij aanwezig was. De politie trof 517 hennepplanten en wapens aan. Daarnaast werd er ook illegaal stroom afgetapt.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures