Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

24 februari 2023 | Bron: RTV Utrecht

Twee drugsdealers uit Baarn veroordeeld tot jarenlange celstraf wegens drugshandel

De rechtbank van Midden-Nederland heeft op 24 februari twee mannen van 26 en 27 jaar veroordeeld tot celstraffen wegens de handel in harddrugs. Afgelopen zomer zijn zij opgepakt in Amsterdam en Baarn mede dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem. Tijdens hun arrestatie werden drugs, wapens, een lijst van mogelijke klanten en contant geld in beslag genomen. 

De 26-jarige man uit Baarn is veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook mag hij zich twee jaar niet laten zien in Baarn en omstreken. De andere man is veroordeeld tot 18 maanden celstraf, waarvan vier voorwaardelijk. 

25 oktober 2022
Bron: Politie.nl

Illegale goklocatie in Utrechts restaurant ontdekt dankzij anonieme tips

De politie in Utrecht heeft op 23 oktober een inval gedaan bij een restaurant aan de Amsterdamsestraatweg. Mede dankzij meldingen via Meld Misdaad Anoniem bestond het vermoeden dat er na sluitingstijd in het pand illegaal gegokt zou worden. De politie startte hierop een onderzoek De agenten troffen door het gehele pand speelkaarten aan en aan verschillende tafels was men druk aan het spelen. De bijna 30 aanwezige personen worden allen verdacht van illegaal gokken en kunnen een boete tegemoet zien. Daarnaast vond de politie bij enkele personen grote contante geldbedragen; ongeveer 40.000 euro. Het geld is in beslag genomen en de recherche doet onderzoek naar de rol en betrokkenheid van de aanwezige personen. De gemeente heeft het pand tot nader orde gesloten. Naast het illegale gokken werd bij een van de aanwezigen, een 59-jarige man, drugs aangetroffen. Ook werd er in zijn woonhuis drugs gevonden. De man is aangehouden wegens het overtreden van de Opiumwet.

Ga naar
14 september 2022
Bron: Politie.nl

Drugs in woning Baarn aangetroffen

De politie heeft op 12 september een drugsvondst gedaan in een woning aan de Bremstraat in Baarn. Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem is de politie een onderzoek gestart. Dit leidde tot een doorzoeking van de woning waarbij drie kilo hennep, handelshoeveelheden XTC en honderden erectiepillen werden aangetroffen. De verdachte zal op een later moment worden verhoord. 

Ga naar
30 juli 2022
Bron: AD.nl

Anonieme tips dragen bij aan oprollen illegaal goknetwerk in Utrecht

Mede dankzij anonieme tips en eigen onderzoek hebben de gemeente Utrecht, de politie en diverse andere partners een illegaal goknetwerk opgerold in de stad. De illegale gokpraktijken werden gefaciliteerd vanuit een tabakswinkel aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Uit onderzoek bleek dat er door klanten van de winkel voor ongeveer 3 miljoen euro is vergokt (!) en dat dit een winst van 400.000 euro voor de eigenaar opleverde. Het winkelpand is door de burgemeester gesloten voor de duur van één jaar.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies