Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

07 juni 2024 | Bron: crime-nieuws.nl

M.-tip leidt naar drugsdealer in Bussum

Bij een gerichte politieactie in Bussum is op 5 juni een 19-jarige man uit Hilversum aangehouden op verdenking van het dealen van softdrugs aan minderjarigen. De aanhouding vond plaats na meerdere anonieme tips. Dankzij de tips kon de politie gericht actie ondernemen op de locatie waar de vermoedelijke dealer actief was.

23 juni 2023
Bron: Openbaar Ministerie

OM eist 4,5 jaar celstraf voor witwassen en drugshandel

Het Openbaar Ministerie heeft 4,5 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 25-jarige man uit Bussum wegens witwassen en drugshandel. Ook moet de verdachte, wat het OM betreft, afstand doen van eerder in beslag genomen goederen, zoals 1,4 miljoen euro, meerdere bitcoins, een auto en luxe horloges. De politie kwam de verdachte mede op het spoor dankzij tips via Meld Misdaad Anoniem.Uit ontcijferende chatberichten bleek dat de verdachte tussen juni 2020-2022 betrokken was bij grootschalige handel in xtc-pillen en GBL, de belangrijkste grondstof voor de productie van GHB. In juni 2022 werd in de chalet van de verdachte in Lopikerkapel meer dan 1,4 miljoen euro aangetroffen, evenals diverse soorten harddrugs.

Ga naar
16 juni 2022
Bron: hartvannederland.nl

Anonieme meldingen leiden naar enorme hoeveelheid geld, drugs en een wapen

Op 14 juni heeft de politie meerdere invallen gedaan in woningen in Hilversum, Bussum en Lopikerkapel in een onderzoek naar de handel in drugs. Hierbij zijn een enorme hoeveelheid geld, drugs en een wapen in beslag genomen. Mede dankzij meldingen via Meld Misdaad Anoniem én eigen onderzoek kwam de politie de mogelijke drugsdealer op het spoor. In verdiepend onderzoek bleek uit cryptoberichten dat de man zich inderdaad met de handel in verdovende middelen bezighield.Tijdens de invallen zijn er enorme geldbedrag in beslag genomen. In totaal ging het om 1,4 miljoen euro in cash en 134.500 euro in cryptovaluta. Daarnaast heeft de politie ook handelshoeveelheden drugs, een stroomstootwapen, twee auto’s en twee dure horloges in beslag genomen. De 24-jarige verdachte uit Bussum is aangehouden.  

Ga naar
29 november 2021
Bron: Bussumsnieuws.nl

Hennepkwekerij in appartement Bussum

De politie trof op 29 november een hennepkwekerij aan in een appartement in Bussum. In de kwekerij stonden ruim 500 planten. De politie kwam de kwekerij op het spoor naar aanleiding van meerdere anonieme tips. De planten zijn ter vernietiging aangeboden en de recherche gaat verder met het onderzoek. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies