Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

09 maart 2015 | Bron: Gemeente Leudal en Nederweert

Nederweert en Leudal starten samen campagne

Nederweert en Leudal hebben een prachtig buitengebied waar het goed wonen, werken en recreëren is. Beide gemeenten steken in op een vitaal buitengebied waar iedereen op zijn eigen manier van kan profiteren. De laatste jaren zien ze echter ook een aantal ongewenste ontwikkelingen in het buitengebied. Criminelen dumpen er regelmatig hun drugsafval of stelen diesel, koper of machines uit schuren. Dit willen ze niet in het buitengebied.

De gemeenten Nederweert en Leudal, de politie en de LLTB starten een campagne om de aanpak van criminaliteit in het buitengebied te versterken. De campagne richt zich op bewoners en gebruikers van het buitengebied en heeft tot doel om de meldingsbereidheid van verdachte zaken te vergroten.

Meld Misdaad Anoniem
Om de meldingsbereid te vergroten start Meld Misdaad Anoniem (M.) een speciale campagne: Weet jij wie xtc-afval dumpt? Dit is een onderdeel van de integrale aanpak van de (georganiseerde) criminaliteit in het buitengebied. De campagne bestaat onder andere uit een workshop voor professionals die in het buitengebied werkzaam zijn en twee informatiebijeenkomsten voor ondernemers en bewoners in het buitengebied. Vervolgens breidt de campagne zich uit richting andere doelgroepen die actief zijn in het buitengebied.

Waarom anoniem melden?
M. maakt het voor getuigen makkelijker om signalen of vermoedens van het dumpen van drugsafval en andere misdaden te melden. Via M., een onafhankelijk telefonisch meldpunt, kunnen getuigen gratis, veilig en anoniem een melding doen zonder dat de naam en andere persoonlijke gegevens van de melder bekend worden; ook niet bij de verdachte(n). Bij M. werkt een klein team van goed opgeleide mensen. Zij hebben maar één doel voor ogen: de anonimiteit van de melder beschermen. De medewerker toetst heel precies of de melding voor de melder negatieve gevolgen kan hebben. Alleen als informatie niet herleidbaar is, wordt de melding aan de politie aangeboden.

Anoniem via M. tel. 0800-7000:
• M. is onafhankelijk en geen politie
• M. ziet je telefoonnummer niet
• M. neemt niets op en bewaart niets
• Je naam en andere gegevens worden niet bekend bij M., de politie en verdachte(n)

Melden werkt!
In 2014 ontving Meld Misdaad Anoniem (M.) 46% meer tips over XTC/GHB-laboratoria dan een jaar eerder. Ook het aantal meldingen over gedumpt drugsafval steeg aanzienlijk (50%). Daarnaast kreeg de anonieme meldlijn meer tips over inbraken ( 27%). M. stuurde in totaal 15.800 meldingen door naar de politie en andere partners. Mede dankzij deze informatie zijn tot op heden 1.922 verdachten aangehouden, 1.515 misdrijven opgelost en 127 misdrijven voorkomen.

03 november 2020
Bron: Nederweert24.nl

Burgemeester sluit pand Nederweert wegens hennepkwekerij

Burgemeester Van de Laak heeft een pand aan de Magnesiumstraat in Nederweert voor drie maanden gesloten wegens het aantreffen van een hennepkwekerij afgelopen september. Mede dankzij een tip via Meld Misdaad Anoniem kwam de politie de hennepkwekerij op het spoor. Er werden toentertijd 500 potten en 296 hennepplanten aangetroffen. 

Ga naar
22 september 2020
Bron: 1Limburg.nl

Anonieme melding leidt politie naar hennepkwekerij Nederweert

De politie heeft op 21 september een hennepkwekerij ontmanteld in een pand aan de Magnesiumstraat in Nederweert. In totaal troffen agenten ruim 500 potten en 296 hennepplanten aan. Dankzij een M.-tip kwan de politie de locatie op het spoor. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld en de hennepplanten vernietigd.

Ga naar
20 september 2016
Bron: Nederweert24.nl

Negen maanden cel voor betrokkenheid drugslab Ospel

Een 50-jarige man uit Nederweert kreeg op 16 september een celstraf van negen maanden, waarvan drie voorwaardelijk, voor zijn betrokkenheid bij een drugslab in Ospel. De politie kwam de man mede op het spoor dankzij een M.-tip.De rechtbank acht bewezen dat de man vorig jaar augustus heeft geholpen bij de voorbereidingen van een amfetaminelab in zijn woning aan de Schepengraaf. Daarnaast trof de politie in de garagebox naast zijn woning een hennepkwekerij met 308 planten met geschatte waarde ruim 25.000 euro aan. De stroom werd illegaal afgetapt.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies