Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

15 november 2019 | Bron: Omrop Fryslân

Politie houdt dankzij M.-tip drie leden No Surrender aan op verdenking dan witwassen

De politie trof eind oktober in een loods in Wijnjewoude en Noordwolde onderdelen van gestolen voertuigen aan dankzij een M.-tip. Drie leden van de motorclub No Surrender zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid aan een criminele organisatie, heling en witwassen. Zij worden daarnaast ook gelinkt aan vijftig gestolen bestelbusjes ter waarde van een half miljoen euro. Deze waren veelal afkomstig uit de omgeving Amsterdam en Arnhem. De busjes werden binnen enkele dagen volledig uit elkaar gehaald, verhandeld en opgeslagen. De verdachten zitten vast.

07 september 2022
Bron: 112Wolvega.nl

Anonieme melding leidt naar hennepkwekerij in Noordwolde

De politie heeft in een woning in Noordwolde een hennepkwekerij aangetroffen. Een anonieme tip wees de politie op de woning. Binnen werden diverse hennepgerelateerde goederen aangetroffen. Deze zijn allemaal in beslag genomen. Omdat de hennepkwekerij zich in een huurwoning bevond, is de woningcorporatie ook op de hoogte gesteld. 

Ga naar
04 mei 2021
Bron: Rechtspraak.nl

Hennepteelt, wapen en munitie leidt tot 120 uur taakstraf

De gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft een 51-jarige man in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf tot 120 uur. In 2014 werd een melding gedaan via Meld Midaad Anoniem. Uit onderzoek, thermische opnames en warmtemetingen bleek dat er hoogstwaarschijnlijk een hennepkwekerij aanwezig zou zijn in de woning van de verdachte. Bij de doorzoeking trof de politie een hennepkwekerij met ruim 500 planten, een wapen en munitie aan.

Ga naar
20 november 2020
Bron: LC.nl

Rechtbank gaat mee in eis OM: 18 maanden celstraf voor 19-jarige uit Sneek

Het Openbaar Ministerie heeft 1 jaar celstraf plus 6 maanden voorwaardelijk geëist tegen een 19-jarige jongen uit Sneek wegens ernstige mishandeling van twee mannen afgelopen augustus. Een man uit Amsterdam en een uit Utrecht, beide 28 jaar, zijn op 2 augustus mishandeld. De Utrechter kreeg meerdere klappen en werd in de gracht gegooid. De Amsterdammer kreeg een trap tegen zijn hoofd, waarnaar de verdachte een aanloop nam en op het hoofd van de man sprong. Nadat camerabeelden door de politie online waren gezet, kwamen dankzij Meld Misdaad Anoniem diverse tips binnen. Hierdoor kreeg de politie de verdachte snel in beeld en kon hij worden aangehouden.Update:In december heeft de rechtbank veroordeelde de man tot een celstraf van 18 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk voor  poging tot doodslag. 

Ga naar
PrivacyKlachtenCookies