Help Nederland Veilig.

Help Nederland Veilig.

Meld Misdaad Anoniem.

20 december 2020 | Bron: NU.nl

Forse hennepkwekerij ontmanteld in Capelle aan den IJssel

De politie heeft op 18 december een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Zadkinerade in Capelle-Schollevaar na een anonieme tip. In totaal troffen agenten ruim 400 hennepplanten aan in de kruipruimte van de woning. Ook bleek er sprake te zijn van stroomdiefstal. De bewoner is aangehouden.

28 september 2022
Bron: PZC.nl

Anonieme tips ontmaskeren handel valse designkleding in Capelle aan den IJssel

De politie heeft op 27 september een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Rivium Promenade in Capelle aan den IJssel. Hier troffen de agenten een enorme hoeveelheid valse merkkleding, -schoenen, -riemen en -tassen aan. Na een melding via Meld Misdaad Anoniem, over een persoon die in nepmerkkleding handelde, heeft de politie een onderzoek in gang gezet. Dat leidde naar het bedrijfspand toe. De persoon zou dit pand gebruiken als opslag maar ook als winkel om zijn valse merkkleding vanuit te verkopen. Hierop heeft de politie een instap gedaan in het pand. Daar vonden zij een enorme hoeveelheid valse merkkleding aan met een geschatte verkoopwaarde van ongeveer 450.000 euro. Daarnaast vonden de agenten in hetzelfde gebouw nog twee andere units met daarin producten met een geschatte verkoopwaarde van 50.000 euro. Alle goederen zijn in beslag genomen. Een speciaal rechercheteam van de politie gaat verder met het onderzoek. 

Ga naar
07 april 2021
Bron: Nieuwsopbeeld.nl

Hennepkwekerij in Capelle aan den IJssel ontmanteld dankzij anonieme tip

De politie heeft op 6 april een hennepkwekerij opgerold in een woning aan de Floris Burgwal in Capelle Schollevaar. Een tip via Meld Misdaad Anoniem bracht de politie op spoor van de woning. Eenmaal in de woning werd er een flinke hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werd 6,5 kilo hennep in beslag genomen. De stroomvoorziening was zeer brandgevaarlijk aangelegd en er was sprake van diefstal van elektriciteit. De woning is ontruimd en zal hoogstwaarschijnlijk bestuurlijk worden gesloten door de burgemeester.

Ga naar
16 april 2018

Celstraffen geëist tegen drugsverdachten in de Spaanse Polder

Spaanse Polder – Mede door tips via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie 15 verdachten aangehouden op verdenking van drugstransport. De verdachten, allen werkzaam bij een transportbedrijf, speelden een sleutelrol in een drugsnetwerk in de regio Zuid-Holland. Het bedrijf had vestigingen in Rotterdam en Schiedam. De twee eigenaren en enkele werknemers waren nauw betrokken bij het organiseren en vervoeren van zes grote partijen cocaïne in het eerste kwartaal van 2016. Uit onderzoek bleek dat op het kantoor van het transportbedrijf vaak werd gesproken over dergelijke transportopdrachten, de bijbehorende opbrengsten en de mogelijke verstopplekken. De aanpak was professioneel en ieder persoon had een eigen taak, waaronder het inpakken en vervoeren van de drugs, het openbreken van de containers en het verwijderen van de drugs.Het Openbaar Ministerie heeft voor twee verdachten vrijspraak gevraagd. Justitie heeft tegen de overige dertien man, variërend van 32 tot en met 63 jaar, een celstraf van tussen de zes maanden en twaalf jaar geëist voor de meerdere drugstransporten. Er werd hen onder meer ondermijning, corruptie, witwassen en dubieuze financiële contracten aangerekend. De mannen waren afkomstig uit Rotterdam, Schiedam, Ridderkerk, Capelle aan den IJssel, Maassluis en Oud-Beijerland.

Ga naar
PrivacyKlachtenCookiesVacatures